Sóller implantarà enguany l’administració electrònica

26.05.2016

El Pacte es vol avançar a l’obligatorietat i la vol operativa a l’estiu

Sóller, Maig de 2016.-L´Ajuntament de Sóller podria deixar déstar a la cua del compliment de moltes Lleis generals i avançar-se per aconseguir en els propers mesos complir amb l’anomenada administració electrònica, un requisit legal que han de complir totes les administracions locals que serà obligatori a partir del mes d’octubre tot i que existeix un termini de dos anys per a la completa adaptació.

Però les intencions de l’equip de Govern són de que el desplegament es faci a partir del proper estiu per la qual cosa ja s’ha iniciat aquesta transformació i aquesta setmana ha començat el procés d’implantació del nou sistema, que permetrà agilitzar els procediments administratius i servirà per tramitar expedients i fer-ne el seguiment.

L’equip de Govern assegura que durant les properes setmanes el personal dels diferents negociats rebrà la formació i a partir del mes de juny el sistema «serà operatiu».

El personal municipal ja ha començat aquests dies a rebre la formació per part de l’empresa contractada i en els pressuposts del 2016 hi haurà una partida de 60.000 euros que servirà per renovar la infrastructura informàtica.

Ja implantat, tota o parcialment, ja en nombrosos ajuntaments de tota Espanya suposarà una dràstica modificació en la forma de gestionar la majoria de processos ordinaris com són els registres d’entrada i sortida, gestió d’expedients; actes, decrets i sancions, arxiu, recursos humans i nòmines etc., mitjaçant la implantació d’un sistema integrat de gestió d’expedients i processos.

La noticia completa aquesta en Setmanari Sóller.